Jumaat, November 21, 2008

Tag lagi..

Aku sebenarnya bukanlah suka sangat main tag-tag ni.
Tapi, dah kena tag, kenalah penuhi juga.

Tag 1

You have been tagged! Caranya adalah menceritakan kisah cinta anda.
Peraturan :
-kisah yang harus dinyatakan ialah kenangan-kenangan kisah cinta anda. tidak kira lucu,sedih,gembira ataupun kecewa.
-sebolehnya haruslah detail. Tetapi,elakkan cerita yang menyentuhi unsur-unsur sensiviti.
-tag 5 orang selepas anda selesai.

Tapi, aku akan berdegil dengan tidak tag orang lain. Ini kisah cinta itu.

Akulah yang palik kacak dalam kawasan aku. Aku yang paling gagah. Serius. Tiada lain yang sejantina aku gagah dan kacak dari aku.

Kalau bergaduh, mestilah aku yang menang.

Suatu hari, aku telah bertumbuk dengan budak hingusan yang tiba-tiba nak cabar aku. Aku berjaya mengalahkannya. Memang kena belasah teruk. Padan muka.

Aku, dengan bangga mendada. Mata aku tiba-tiba terpandang gadis itu. Terpegun dengan kegagahan aku. Aku, terus mencair. Aku, jatuh cinta.

Aku berjalan dengan penuh tegap. Menunjukkan ciri-ciri kejantanan yang penuh kegagahan dan bersifat kepahlawanan.

Gadis itu, tersipu-sipu memandang aku. Semakin dekat, semakin tersipu dia.

"Hai, boleh berkenalan?"

"Boleh" Ringkas sahaja.

"Siapa nama awak?"

"Nama saya Salima"

"Sedapnya nama, secatik empunya tubuh"

Aku, akhirnya bercinta dengan Salima. Membuatkan seluruh kawasan menjadi cemburu dengan aku. Si Ajak, ayam jantan paling gagah dan kacak dalam kawasan reban bercinta dengan Salima, ayam serama tercantik dalam reban.

Aku, sekarang bahagia kerana Salima sedang mengeram 4 biji telur yang bakal menetaskan anak-anak aku. Bahagia sungguh kisah cinta aku ini.


Tag 2

  • Name : Mohamad Jazli Safwan bin Ali bin Noordin bin Derus
    Sisters : 1
  • Brothers : 1 (Dah meninggal)
  • Shoe size : 8.5 / 9
  • Height : Aku tak tahu ketinggian aku. Haha
  • Where do you live : Lagenda Langkawi
    Have you ever been on a plane : Pernah
  • Swam in the ocean : Dah lama tak mandi laut walaupun tinggal di pulau
    Fallen asleep at school : Dulu masa di SMSTSP selalu lah. Sekarang dah tak
  • Broken someone’s heart : Tak tau
  • Fell off your chair : Yang akhir, dalam bilik sewaktu menonton filem
  • Sat by the phone all night waiting for someone to call : Pernah
  • Saved e-mails : Ada 2-3, SMS pun saved juga.
  • What is your room like : Serabut dengan majalah dan buku sebab rak buku dan runtuh
  • What’s right beside you : Katil
  • What is the last thing you ate : Nasi dengan udang lipan rebus


Ever had…

  • Chicken pox : Umur 6 tahun
  • Sore throat : baru lega
  • Stitches : Tak
  • Broken nose : Ingat aku ahli gusti ke?
  • Do you Believe in love at first sight : Jatuh cita dengan material mungkin kot
  • Like picnics : suka

Who was/were…

  • The last person you danced with : Mamat mana tah kat Gig Common Chaos. Eh, tu bukan menari, tu headbang. Lebih kurang ja.
  • Last made you smile : Bercandaran dengan si dia 2-3 hari lepas
  • You last yelled at : Dalam Stadium Bukit Jalil, Kedah lwn Selangor


Today did you…

  • Talk to someone you like : Tak
  • Kissed anyone : Tak
  • Get sick : Tak
  • Talk to an ex : Tak
  • Miss someone : Semestinya
  • Who do you really hate: Pak Tam. Hahahahahahahahaa
  • Do you like your hand-writing : Tak tahu lah.
  • Are your toe nails painted : Tak.
  • Whose bed other than yours would you rather sleep in : Katil di UiTM.Hahahahaa
  • What color shirt are you wearing now : Hitam
  • Are you a friendly person : Tak. Aku akan bercakap bila orang lain mulakan dulu.
  • Do you have any pets : Ada. Kucing-kucing yang banyak dan ikan-ikan air tawar yang banyak.
  • Do you sleep with the TV on : Nanti kena marah. Bazir elektrik.
  • What are you doing right now : Dengar album Metallica yang baru.
  • Can you handle the truth : Percaya pada orang yang boleh dipercayai.
  • Are you closer to your mother or father : kedua-da
  • Do you eat healthy : Hahahahaha
  • Do you still have pictures of you & your ex : Ada. Dalam pc lama yang tak pernah dibuka dah.
  • If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : Jarang luah dekat orang.
  • Are you loud or quiet most of the time : Ikut keadaan
  • Are you confident : Kadang-kadang 'over'

5 things I was doing 10 years ago

  1. Seorang pengawas di SKB
  2. Petang-petang suka main gerek (basikal)
  3. Die Hard Fan WWF
  4. Suka pinjam buku 7 Penyiasat, 5 Sekawan di perpustakaan
  5. Main bola kertas.

5 things I would do if I were a billionaire -

  1. Buka syarikat sendiri
  2. Buat filem Melayu setaraf Hollywood
  3. Tersengih-sengih sebab banyak duit
  4. Beli rumah dekat Timur Tengah. Senang nak pergi haji.
  5. Merantau ke Timur Tengah, belajar ilmu agama.

5 of my bad habits

  1. Tak suka tegur orang.
  2. Berangan.
  3. Selalu tangguhkan kerja.
  4. Kritik orang dengan sesuka hati. Hahahaha
  5. Kalau ada duit, mesti nak beli macam-macam.


5 places I’ve lived/living

  1. Langkawi
  2. Kangar
  3. Kepala Batas, Penang
  4. Rawang, Selangor
  5. Alor Gajah

5 ulasan:

hans berkata...

Basang
Hang kuat menipu rupanya
Apa nak jadi hang nih....

e-zul Iswhat berkata...

"Die Hard Fan WWF"

the rock? stonecold?mankind?

"pernah jd referee utk match ala2 wwf dlm kelas time drjah 5"

Jazli Safwan berkata...

hans,
bilanya aku menipu ni?

Saneem,
keh keh keh..
the rock bottom dan stone cold stunner menjadi gurauan kat skolah..hahhaa

irma-ain ibrahim berkata...

udang lipan? cmna tu?
sy cuma tau udang kertas, udang pasir, n udang galah je.

Jazli Safwan berkata...

nak amcam udang galah arr..
tapin udang galah tuh lobster..
ngeh3..
lobster kaler merah bersepit.
udang lipan ni kat sungai..
tapi bentuk macam lipan..
tak tau kat tempat lain ada ke tak..
kat langkawi ni je selalu jumpa..