Isnin, November 24, 2008

Online Shopping

Satu tabiat aku bila cuti panjang ialah menghabiskan duit dalam akaun bank dengan membeli belah kat internet. Selalunya cd dan buku-buku. Baru sahaja membuat pembelian album terbaru As Sahar dan buku Antologi Kacak Jelita.

Sebelum ini tarikh release album ni 11.11.08. Dengan dompet yang penuh aku terus ke Nebiula Heavy Metal Shop. Sekali, Abang Jaie of Sil Khannaz merangkap tokey kedai cakap belum lagi keluar. Kecewa sungguh. Kalau aku masih di Melaka, memang tak perlu nak beli online. Terima kasih kepada MTshop. Haha.

Sudah lama aku tak membeli belah di Ujana Ilmu. Kalau dulu, selalu saja buku-buku Melayu aku beli di sini. Tapi, sekarang sudah banyak buku-buku berbahasa Melayu ni boleh dapat di kedai-kedai besar.

Memandangkan wang aku dalam bank tu agak terhad buat masa ni, yang ni sajalah dapat dipesan. Tak macam dulu, akaun aku penuh dengan biasiswa sekolah yang sepanjang 5 tahun aku meminimalkan penggunaannya.Bila dah tamat zaman persekolahan, memang banyak cd-cd dan buku yang aku beli.

8 ulasan:

hans berkata...

macam mana beli on9...
aku ingat nak beli apa2 yg patut...
cd blue ker...
haha

Jazli Safwan berkata...

cd blue kalau bli on9 tak sempat sampai umah la..
posmen tuh sapu dulu..
antara online shopping yg femes bli toy sex..
hahhaa..
nak bli kat kedai depa malu, depa bli on9 arr.

hans berkata...

abih tu..hang beli toy sex ka?
kuang hajaq ang noh..
mau report dkt pak hang nih
wakkakka
oit,yg hang duk beli novel tu..
ada x novel kisah magic2 ker...journey ker...
ada x?
gtau dkt aku punya chatbox...

JOWO berkata...

mak aku kata tak baik mengabih duit...
simpan untuk waktu sesak, manela tau tetiba nak guna duit...
hans ko pun nak o9 shopping ke???

Jazli Safwan berkata...

bagus lah anda ni wahai encik ali jowo..
patutnya jadi bendahari blok n nih..
hahah

Aliya Azmi berkata...

wah. ada jugak yang beli online! I mean, it's very rare for a malay guy shopping online. heehhe

Jazli Safwan berkata...

ehem..
ramai jer malay guy yg online shppg ni..
kat ebay dgn lelong ramai jer aku tgk.hehehe...
tapi aku tak la tahap ebay lagi walaupun byk brg kat ebay tuh buat meleleh air liur aku...

Aliya Azmi berkata...

penah try ebay?

they use USD tauuuuuuuuuuuuuu

convert duit kita. brp?
id I stay kat US, of course I would purchase! LOL