Selasa, Disember 15, 2009

Sembang Bola : Terima Kasih Johnson

Liverpool Vs Arsenal (1-2)

Terima kasih Glen Johnson.

Masa untuk mengejar selepas dua pasukan atas mencicirkan mata.

Separuh masa pertama ialah Liverpool. Wenger naik angin. Wenger menjerit dalam bilik persalinan.

"Lu orang main macam haram! Kalau lu orang main macam ni, lu orang tak layak pakai jersi Arsenal!"

Separuh masa kedua, ialah Arsenal. Glen bagi hadiah sebiji. Raja Anfield, Shava si pendek tembak sekali lagi di sana!



Gambar dari : http://www.guardian.co.uk

Liverpool penuh dengan lakonan dan taktikal yang serupa saja oleh Rafa. Carragher mesti menyesal tak kawal Shava kaw-kaw macam separuh masa pertama.

Ac Milan vs. Palermo (0-2)




Lemau! Semua dah pancit!

Separuh masa pertama menarik. Separuh masa kedua lemau macam biskut masuk angin.

Borriello lembab macam siput. Favalli dah tiba masanya jadi penjual burger tepi jalan.

Nak harapkan hantu gigi Ronnie saja, buat apa. Penat dia buat hantaran, tapi tiada orang.

Hoi perdana menteri Itali,  Silvio Berlusconi. Lu tak nampak ke pasukan ni tak ada belia remaja?


Laos Vs Malaysia (1-3)

Dapat juga tengok secara langsung. Sebelum ni, sangkut-sangkut tengok secara streaming.

Dari perlawanan pertama sukan Sea, serangan Malaysia cukup berkesan melalui sayap. Dari kawasan midfield, selalu hancur.

Midfield selalu ke dalam.

Tahniah kepada Bad, walaupun jarang dapat bola. Tapi dapat skor gol yang cantik.

Nanti jersi Kedah memang aku letak nombor hang la Bad. Ha Ha Ha. 


Kalau Malaysia dapat emas, ucapan tahniah aku hanya untuk pasukan sahaja, untuk FAM, go to hell!

2 ulasan:

e-zul Iswhat berkata...

kalau kau tengok match dari team malaysia straight lima hari tak henti-henti. Kau mungkin ada chance untuk dapat darah tinggi. (Izzul Iswat, 2009)

Jazli Safwan berkata...

Aku masih ok ja.
haha